Blogparel 2011 van start.

Blogpaerl2011Zoals je boven aan de voorpagina kan zien is de Blogparel 2011 van start. Met een klik op het plaatje kom je op de speciale Blogparel-pagina.
De Blogparel is de enige levende, ongesponsorde en ongesubsidieerde blogaward van Nederland.

Met de Blogparel willen we aantonen dat bloggen absoluut niet zo dood is, als soms wordt beweerd.
De Blogparel is een prijs voor weblogartikelen die de lezers doen lachen en nadenken. Een formule die is nageaapt van de IG Nobelprijs. Die award is een parodie op de echte Nobelprijs voor de wetenschap. Wetenschappelijke onderzoeken die op het eerste gezicht onzin lijken, maar wel degelijk van betekenis kunnen zijn.

De Blogparel eert de bloggers die in staat zijn met humor de lezers te informeren en stof tot nadenken geven. Natuurlijk zijn serieuze, diepgravende artikelen van belang. Helaas zijn ze voor ‘de gewone mens’ vaak te zwaarwichtig en moeilijk leesbaar. Jammer, want zo gaan veel belangrijke en wetenswaardige inzichten verloren voor een breed publiek.

De geest moet waaien, riep de dichter Johnny van Doorn ooit. Om dat te bereiken kan een blog dat licht van toon is en rake kwinkslagen uitdeelt, de lezers prikkelen om de vensters eens wijd open te zetten,  De Blogparel is een prijs voor bloggers die dat voor elkaar krijgen.
De Blogparel moet ook gezien worden als stimulans voor de volhardende blogauteurs, die het ambacht van het schrijven wel serieus nemen en hun best doen goed  geschreven stukken te produceren.

De Blogparel 2011 is iets anders van opzet dan de editie van 2010 en 2009. Deze keer zijn er ook prijzen voor nieuwelingen, die in 2011 hun debuut in de blogosfeer maakten. En de categorie “Eenmaligen” is voor weblogs die niet de intentie hadden voor de eeuwigheid te gaan, maar die in 2011 met eenmalige projecten het lachen- en-doordenken effect sorteerden.

Een vakjury zal de winnaars aanwijzen. De prijzen zullen worden uitgereikt op het Blogbal. Als pendant van het Boekenbal, wil het Blogbal aandacht generen onder het grote publiek. Zoals de organisatie het formuleert: Op naar de online teksten! Want het is een groot goed als lezend Nederland de literaire schatten van het Wonderlijke Wereldse Web ontdekt.
De prijsuitreiking vindt plaats op dinsdag 13 maart 2012 in De Balie te Amsterdam, tegelijkertijd met het Boekenbal.

Tot en met 25 januari 2012 kan iedereen kandidaten voor de Blogpaerl 2011 insturen. Een ruime maand de tijd dus. Zo wordt het mogelijk gemaakt ook parels in te sturen die uit heel 2011 komen. Tevens is er ruim tijd parels uit de archieven op te duiken en de inzendingen correct in te sturen.

Doorklikken dus naar de Blogparel-pagina en laten we hopen op een rijke pareloogst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *