%> Blogparels van Peterspagina.nlEEN RARE PRIJS?
door   Peter
2-Jan-2011  16:27
Blogparel Is de Blogparel een rare prijs? In de zin van maf, of in de zin van het engelse ‘rare’?

Nederlandse blogawards lijken een zeldzaamheid te worden. De
Dutch Bloggies besloot in 2010 te stoppen. De Nederlandse afdeling van de BOBs (Best of the Blog Awards) hield in 2009 op te bestaan. Daarmee was het gedaan met de meeste prestigieuze awards voor Nederlandstalige weblogs.
Wie nu nog in de prijzen wil vallen, lijkt zijn best te moeten doen als aankomend zzp’er (Dutch Small Business Blog Award), of moet aan studentikoze wedstrijden meedoen (Marketing Blog Wedstrijd en op Nobiles). Bloggende politici kunnen bij elke verkiezing een gooi doen naar de beste webpoliticus, die ook zoekt naar politici die het beste de sociale media benutten.

Een blogprijs organiseren op persoonlijke titel, ongesponsord of zonder zich aan een of ander specialisme te verbinden lijkt wel erg raar. Nu is ook dat geen zeldzaamheid. Er zijn meer individuele bloggers die weblogs in het zonnetje zetten.
Sommigen doen dat één keer per jaar en nemen de jurering zelf ter hand. CasaSpider kent sinds 2004 de LogSpiders, tot 2009 parallel aan de Dutch Bloggies gehouden. Duidelijke criteria en duidelijke motivering van CasaSpider’s keuzes.
Blogger Brillie geeft sinds 2003 rond Pasen
bloglintjes weg. Ook hier een duidelijke motivering, waarom weblogs een lintje kregen. Bij beide blogs kun je zelf echter geen weblogs kandidaat stellen.

Er zijn bloggers die, net als bij de Bloparel, op zoek zijn naar bijzondere teksten. Op Serendips een
lijst van bijzondere quotes vanaf 2008. Op de hoofdpagina wordt onder het kopje ‘en u zei?’ regelmatig een actuele quote gepresenteerd.
Komma Punt Log kent de rubriek Schaduwcitaten, met daarin onder andere quotes van weblogs en twitterberichten. Beiden verbinden daar geen prijs aan. Maar het plaatsen van de opmerkelijke quotes, is natuurlijk al prijzenswaardig op zich.

Of de Blogparel maf en zeldzaam is, maken de lezers zelf uit. Op die mening vooruitlopend, durf ik wel te stellen dat de Blogparel op dit moment de enige blogaward is, voor alle pure bloggers.
Tags : blogaward, blogprijs, dutch bloggies, best of the blogs, logpsiders, bloglintje, serendips, schaduwcitaten [ reacties 2 ]


Terug

Reacties:

1.  Door :   Bob   Website : hollander-in-duitsland.blogspot.com 1/4/2011 om 14:37
Nadat ik twee keer heb geprobeerd een blogparel te nomineren, en twee keer blijken achteraf de links niet te werken, zet ik hier voor de zekerheid de links nog maar in het reaktieveld. Misschien kan de geachte redaktie mijn inzending corrigeren: http://molrat.web-log.nl/mijn_weblog/2010/10/index.html http://molrat.web-log.nl/mijn_weblog/2010/11/page/12/ http://molrat.web-log.nl/mijn_weblog/2010/12/page/6/
2.  Door :   Peter   Website : 1/4/2011 om 17:39
Beste Bob, de url's van je inzendingen bleken net iets te lang. Ze zijn aangepast en de lezers komen u wel op de bedoelde artikelen van molblog.
Bedankt voot je kandidaatstukjes. Overigens: heb je al gemerkt dat ook jij kandidaat bent gesteld?

Gerelateerde artikelen:Voeg reactie toe  
 
 
(*)Verplichte velden
Naam <(*)
Emailadres (*)(Wordt niet getoond)
Website (incl. http://)
 
Uw reactie (*)
Onthoudt mij 
Om spammen tegen te gaan moet je hieronder het woord "NoSpam" intikken zonder de quotjes (")
Tik: NoSpam
 

Laatste inzendingen

Commentaren en reacties

Xiwel : 6-Feb-2011 15:07
Nog 15 dagen blogparels insturen
Ik vind het idee van de verkiezing van de 'beste' reageur (m/v) goed, maar erg ...
Peter : 5-Feb-2011 23:43 Nog 15 dagen blogparels insturen Tja, de categorie reacteurs is helaas gesneuveld. Blijkbaar heb ik er teveel van verwacht.
Peter : 5-Feb-2011 23:12 Een afvaller die in de prijzen valt. Maandag 7 februari wordt de stembus geopend.
Peter : 2-Feb-2011 14:15 De afvallers (2) @Henk: zoals je tussen de regels door kan lezen, hebben we inderdaad soms het idee ...
Henk : 2-Feb-2011 14:09 De afvallers (2) Ai, jammer dat de verwarde man niet mag meedoen. Ik had hem graag op het ...