Home
 
EEN AFVALLER DIE IN DE PRIJZEN VALT.
door   Peter
2-mrt-2011  08:55
Parelbeeld Na de bekendmaking van de genomineerden en de afvallers (hier en hier), vandaag de laatste afvaller. Een pareltje op zich, geen kans op de Blogparelprijs en toch gaan we hem lauweren.

Het gaat om
Dirkswoud, geschreven door Ben Hoogeboom. Hij riep op 4 augustus 2010 het Noord-Hollandse plaatsje Dirkswoud in het leven. Wie de verhalen over de geschiedenis en actualiteit van Dirkswoude leest, krijgt het idee dat we hier met een plattelandsgemeenschap te maken hebben, die anno 2011 nog een sterk archaïsche cultuur heeft.
Lees de verhalen over de pastoor, de fietsenmaker en de moord die Dirkswoude in rep en roer bracht. Dirkswoude is een weblog die enerzijds leest als een goed geschreven streekroman, anderzijds als een kroniek van heden en verleden.

En toch zit Dirkswoud niet bij de genomineerden. Gewoon omdat we strak in de leer zijn. Het blog bestaat nog maar net en hoe grappig sommige stukken ook zijn, het “lachen-en-doordenken” element zit er te weinig in.
Maar we vinden het zo’n bijzonder weblog, dat we Dirkswoud op eigen wijze in de prijzen willen laten vallen. Voor Ben Hoogeboom roepen we de Eervolle Vermelding in het leven. En om dat een beetje concreet te maken plaatsen we de hoofdpagina van Codes, keuzes en maakbaarheid een link naar Dirkswoud, onder de categorie Ook de moeite waard.

Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat Ben het allemaal geen prijs waard vindt en bij een eventuele nominatie absoluut niet van plan is een prijs in ontvangst te nemen. Dat maakt ons niet uit. Meneer Hoogeboom, gefeliciteerd met de Eervolle Vermelding.
Categorie : Blogparels  [ reacties 1 ]


Door :   Peter  
Website :
5-2-2011 om 23:12
Maandag 7 februari wordt de stembus geopend.