Home
 
PRIJSWINNAARS
door   Peter
3-jun-2012  22:18

BadgeNee, nee, we maken de winnaars van de Blogparel 2011 pas op 13 maart bekend! Komt dat zien, komt dat horen, op het Blogbal.

Eerder haalden we hier uit de ingezonden kandidaten al wat bijzondere bloggers naar voren. Bijvoorbeeld de vervolgbloggers, de blogger die raambloggen als trend promoot en bloggers met enige internationale allure.

Onder de genomineerden zitten ook bloggers met prijservaring. Zo viel Maanisch twee keer in de prijzen bij de Dutch Bloggies. In 2005 als best vorrngegeven blog en in 2006 als beste lijflog.
De Blogparel begon in 2009 als reactie op een opmerking van een Dutch Bloggies-jurylid. De Dutch Bloggies zijn in 2010 ter ziele gegaan. Of Maanisch nu een derde blogaward aan de trofeeënkast mag toevoegen zullen we op 13 maart weten.

De auteurs van Stories of a global villager en In Malaga wonnen een heel andere prijs. Het Spaans Verkeersbureau in Nederland beloont de beste journalistieke producties van het jaar met de persprijs ‘Proef Spanje’. In 2011 voegde het bureau er een tweede categorie aan toe en mochten ook bloggers meedoen. Onze genomineerden wonnen een eerste en een tweede prijs (artikel in pdf).

Ook Tanja Nabben heeft prijservaring. Behalve blogger, is zij ook regisseur/producent van films en documentaires. Haar documentaire ‘‘Droomwijk’’ (2008) over een Rotterdamse volksbuurt won in 2009 een regie-award op het SLOW-filmfestival in Hongarije.

De hoofdredacteur van Nurks magazine, Max Molovich, is de enige genomineerde met Blogparel-ervaring. In de eerste editie van de Blogparel won hij de derde prijs, toen nog als een van de Panzerfaustbloggers. In 2010 hebben wij hem als jurylid mogen meemaken. Dat betekende wel dat er geen blogs van zijn hand genomineerd mochten worden. Hij heeft wel wat fanatieke fans en zodoende is hij dit jaar weer een van de genomineerden.

Vijf prijservaringsdeskundigen onder de genomineerden. Zou dat wat uitmaken voor het uiteindelijke juryoordeel? Die kans is klein. Als de jury al tijd geeft om dit stukje te lezen, dan komen ze er nu pas achter dat er zulke kandidaten onder de genomineerden zijn. De beoordelingen van de jury zijn al binnen en daar kan niet zo veel meer aan veranderen.

De jury heeft haar oordeel gebaseerd op de teksten, waar geen naam van auteurs en/of weblogs bij waren vermeld. Aan de juryreacties te zien heeft dat gewerkt. Deze week probeert de jury tot een unaniem eindoordeel te komen en we kunnen jullie verzekeren dat het alleen over de inhoud van de ingezonden blogs zal gaan. Niet over wie de bloggers zijn en dus ook niet over de prijzen die sommige kandidaten al eens hebben gewonnen.

Ook wij zijn natuurlijk erg benieuwd of en hoe de jury er uit zal komen. Als het mogelijk is, dat wil zeggen zonder ook maar iets over de uiteindelijke winnaars bekend te maken, doen we er voor 13 maart nog verslag van.
Maar als organisatie zijn we zijn we best content dat er, naast al die andere bijzondere genomineerden, ook prijservaren kandidaten bij zitten.

Categorie : Blogparels  [ reacties 0 ]