Home
 
DE KRITIEKEN.
door   Peter
15-mrt-2012  01:06

KritiekBlij verrast met de hoeveelheid nabeschouwingen over de prijsuitreiking van de Blogparel 2011. Na een jaartje hard werken zou het toch een beetje een kater zijn als iedereen over ging tot de orde van dag, alsof er niets prijzenswaardig gebeurd zou zijn.

Het is natuurlijk mede te danken aan het Blogbal. Als de initiatiefneemster, mevrouw Oud Zeikwijf, vorig jaar niet het genereuze aanbod deed het Blogbalpodium beschikbaar te stellen, dan hadden we zelf een evenement moeten verzinnen. Nu kreeg de Blogparel voor de tweede keer een uitstekende ambiance voor de prijsuitreiking.

Net als bij de Blogparel 2010 was de publiciteitsteun van het Blogbal ook geweldig. In alle persberichten werd de Blogparel consequent genoemd. De Blogparel kreeg daarmee meer publiciteit dan we zelf konden genereren.
Daarnaast werd er door het Blogbal en Blogbalvolgers ruimschoots getwitterd over de Blogparel. Het heeft er zeker toe bijgedragen dat er voor de Blogparel meer inzendingen waren dan vorig jaar. Kortom: hoed af en een diepe buiging voor het Blogbal.

De nabeschouwingen op diverse weblogs en in de vele tweets stemmen vrolijk en geven stof tot nadenken. Het motto van de Blogparel wordt in praktijk gebracht.

Vrolijk stemmen de felecitaties die bloggers en twitteraars aan de winnaars richten. Heel fijn dat sommigen even de moeite nemen in hun felicitaties links naar de winnende stukken te plaatsen. Ook dat is immers bedoeling van de Blogparel. De stukken zijn de moeite waard, dus hoort zegt het voort.

Ook vrolijk stemmen de soms hilarische recensies van de prijsuitreiking. Wel op zo’n manier dat het stof tot nadenken geeft.
Daar zal ik in een ander artikel nog op terugkomen. Ik ben wel zeer content met de kritieken die aanwezigen op het Blogbal mij gaven en de kritieken die per mail zijn binnengekomen. Ze betekenen allen een steuntje in de rug om het concept van de Blogparel verder te ontwikkelen.

Wat ook te denken gaf waren wat aanvallen op de jury. Ook daar kom ik later nog op terug. Dit wil ik er nu al over kwijt: adresseer zulke aanvallen op mij.
Alles over de Blogparel valt volledig voor mijn verantwoordelijkheid. Zo ook de keuze van wie er in de jury zit. Ook de keuzes die in het proces van jurering en presentatie van de prijsuitreiking zijn gemaakt.

Wetende hoe intensief de jury bezig is geweest met de beoordeling, kan ik ze daar alleen maar voor bedanken.
Een aantal mensen waren niet zo vrolijk van de kritische noten die uit de juryrapporten werden gemeld. Dat punt neem ik ter harte en zal voor de volgende editie van de Blogparel me bezinnen over hoeveel openheid van zaken er gegeven kan worden en de manier waarop dat gepresenteerd kan worden.

Nogmaals: ik neem de kritieken die mij persoonlijk zijn toegekomen,op het Blogbal en in een aantal mails, uiterst serieus. Zonder dat kan de Bogparel ook niet uitgroeien tot een waardevolle prijs in de blogosfeer. Het mag al te plechtstatig klinken maar mijn oprechte dank daarvoor en ik nodig iedereen uit mij hun kritische noten aan mij te richten.

Het spreekt voor mij vanzelf dat de Blogparel een award is, waar over de prijs en de uitslag zeker getwist mag worden, Een overbodige opmerking natuurlijk, want niemand heeft daar enige toestemming voor nodig.
De jury heeft mijns inziens terechte winaars aangewezen. En misschien had ik meer prijzen beschikbaar moeten stellen. Dat had voor de jury makkelijker geweest. Laten we het over dat soort zaken hebben en laat a.u.b persoonlijke aanvallen op de jury achterwege. Daarvoor moet je bij mij zijn.

Categorie : Blogparels  [ reacties 1 ]


Door :   Oud Zeikwijf  
Website : http://oudzeikwijf.blogspot.com/
15-3-2012 om 17:44
Kritiek en bloggers. Dat wringt. Zelf kunnen we er absoluut niet tegen, maar naar anderen toe zijn we kei- en keihard. Wat de jury deed was niet fijn, ze hadden hun oordeel niet op deze manier openbaar moeten maken. Maar hoe de bloggers zich vervolgens hebben afgereageerd is beneden peil: ze deden precies wat zij veroordeelden.
Het treurigste vind ik dat als je degene met de langste tenen erop aanspreekt, ze dat met geen mogelijkheid zelf zien. Ik vind dat enorm deprimerend.