Home
 
BLOGPAREL 2012 AFGELAST
door   Peter
10-okt-2012  10:47

AfgelastDe vierde editie van de Blogparel gaat helaas niet door. Erg jammer, maar een aantal factoren leidt tot deze beslissing.

De belangrijkste redenen zijn dat privé- en werkomstandigheden zoveel tijd en energie kosten, dat ik nog maar minimaal blog en daarom ook geen mogelijkheden zie de Blogparel 2012 goed ten uitvoer te brengen.

De Blogparel is een blog-award in ontwikkeling en de editie van 2012 zou zeker beter moeten zijn dan de voorgaande drie edities. Zelfs als de Blogparel op de oude voet zou doorgaan, betekent dat een paar maanden hectisch werk. Zoals gezegd: daar ontbreekt momenteel tijd en energie voor.

De toekomst is onvoorspelbaar en niets kan worden gegarandeerd, maar de bedoeling is gewoon een jaartje over te slaan. In dat jaar zal zeker worden nagedacht over voortzetting van de Blogparel. Daarbij zullen alle aspecten stevig onder de loep worden genomen, om met een sterk verbeterde versie terug te kunnen komen.

Het belangrijkste aspect is natuurlijk: voor wie en wat is deze blog-prijs?
Deze prijs is bestemd voor blogposts die lezers doen lachen en tot na- of doordenken stemmen. Dat aspect stond vanaf het begin onder druk. Velen denken dat de prijs er ook voor louter goed geschreven stukjes is. Dat had tot gevolg dat bij de screening van de inzendingen heel wat lezenswaardige blogs terzijde werden geschoven.

De verwarring is begrijpelijk omdat ook is gesteld dat  de Blogparel een stimulans wil zijn voor goed geschreven blogs.  Maar het lach-en-doordenken aspect vind ik het wel het belangrijkste en het onderscheidt deze prijs van andere, meer algemene awards.
Er moet dus worden nagedacht over hoe dat aspect goed over het voetlicht kan worden gebracht.

Verder zijn er tal van zaken die nader bekeken moeten worden. Van de inzendmogelijkheden tot de jurering. Van de looptijd tot de prijsuitreiking. Van de financiering tot de organisatiestructuur.
Over al die zaken zal ik met meerdere mensen in gesprek gaan. Met mensen die tot nu toe betrokken waren bij de Blogparel en met mensen van wie ik verwacht dat de bruikbare bijdragen kunnen leveren aan een jaar Blogparel-brainstorming.

Hoe jammer ik het ook vind de Blogparel 2012 af te gelasten, een jaartje contemplatie is nooit weg. Als de Blogparel in vernieuwde vorm terugkomt, zal de trom stevig geroerd worden dus dat kun je haast niet missen.

Categorie : Blogparels  [ reacties 4 ]


Door :   Rigo Reus  
Website :
18-10-2012 om 09:31
Jammer natuurlijk, maar priveomstandigheden kunnen soms wegen zwaarder. Jammer omdat de tijd voorafgaand aan de uitreiking (en het gedoe na de uitreiking ook natuurlijk)van de Blogparels zo in beweging is, de Blogparel is dan erg levend. En je wordt weer 'ns geattendeerd op blogs waar je het bestaan niet van wist. Tot volgend jaar


Door :   Peter  
Website :
20-10-2012 om 15:56
Dat "tot volgend jaar" ga ik mijn uiterste best voor doen. Zie het nu maar als een "winterslaapje" van de Blogparel ;-)


Door :   Ximaar  
Website : http://ximaar.wordpress.com
14-1-2013 om 21:57
Heeft Berend nog contact met je opgenomen?
http://berendquest.nl/2012/12/28/doe-mee-een-soort-van-blogparel-2012/


Door :   Peter  
Website :
15-1-2013 om 11:29
Ja, maar ik zie nu dus dat-ie al iets is begonnen. Dat ga ik verder bekijken.