Wel goed, niet gek? (2)

Ei van Columbus

Onder de titel “Wel goed, niet gek”, een greep uit de idiote plannetjes en ideetjes worden gepresenteerd, die ooit op dit weblog waren te lezen.

Elke keer drie van die maffe hersenspinsels, die ik ga voorleggen aan echte deskundigen. Van de twaalf idiote ideeën, worden er drie opgestuurd naar deskundigen van mijn keuze, met de vraag zijn of haar licht daar eens serieus over te laten schijnen. Is het idee werkelijk te gek voor woorden of moet het wel serieus worden genomen? Zo ja, wat is er voor nodig het idee in praktijk te brengen en welke consequenties kan het hebben?
De reacties van de deskundigen worden in december hier gepubliceerd.
De twaalf plannetjes zijn een volstrekt willekeurige greep uit alle bizarre plannetjes, maar de drie die doorgaan naar de experts worden door jou gekozen:
Het idee dat zeker door moet omdat jij ook vindt dat het eens nadere bestudeerd moet worden geef je de hoogste score: 21 punten. De goede tweede geef je 13 punten en wat volgens jou beter niet door kan geef je 8 punten. Die puntentelling heb ik natuurlijk zelf bedacht en is net zo gek als die ideetjes, maar ik heb nu eenmaal wat met 21, 13 en 8.
Stem a.u.b. op alle drie de iedeetjes in elke afelvering. Geef je score aan in je reactie (klik op “Jouw reactie” onderaan), of stuur het per e-mail op naar postmaster@peterspagina.nl

Hier de tweede drie. De links verwijzen naar het artikel waarin het idiote idee is genoemd.

1. Grond voor landbouw.
Naar aanleiding van een artikel op weblog Sargasso over landbouwflats, in dit artikel andere ideeën om de productie van voedsel op peil te houden. Leegstaande gebouwen gebruiken, bedrijven waar nutteloze dingetjes worden gemaakt ombouwen, woningen voorzien van landbouwtuintjes en de boorplatforms op zee (straks niet meer nodig omdat de olie op is) ook benutten voor landbouw en visteelt.

2. Feestelijke uitgaven.
Met een verhoging van € 0,25 op elk uitgave voor kerst, sinterklaas en de knallende producten voor de jaarwisseling, zouden de goede doelen net zoveel binnen kunnen halen als de feestelijke omzet in totaal.
Aan goede doelen wordt net iets minder uitgegeven dan aan de feestdagen. Dat kwartje vult het gat.

3. Beter met banaan.
Idee: milieustraten op open op 2e paasdag (de woonboulevards sluiten).
De Avri en alle andere afvalinzamelaars doen hun best de burgers de milieustraat in te krijgen. De overheid zou iets meer steun kunnen geven. Met een beetje meer subsidie moet het toch mogelijk zijn mensen over te halen op 2e paasdag de koopboulevards links te laten liggen omdat er in de milieuboulevard niet alleen gratis compost is te verkrijgen, maar ook goedkope mobieltjes en gerecycled tuinmeubilair te halen valt.

De eerste drie idiote ideetjes verschenen hier op 27 juni. Ook daar kan je je score nog op kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *