Blogpareltje van het jaar – Stemronde 1

Blogpareltje van het jaar - Stemronde 1 Het is zover. De stembox is geopend (zie onderaan). Uit 26 ingezonden nominaties, afkomstig van 15 weblogs, zijn 10 weblogartikeltjes geselecteerd, die het meest aan de selectiecriteria voldeden.
Het aantal ingezonden reacteurs (of reaguurders zo u nog steeds wil) viel echter zwaar tegen. Niet meer dan 5 nominaties, afkomstig van 4 weblogs.

Dat is een zwaar gemiste kans voor de weblogredakties, om hun trouwe lezers te bedanken voor hun bijdrage aan de content. Tevens een probleem voor de verkiezing, maar dat lossen we wel op, zoals verderop zult lezen.
Een volledig overzicht van alle nominaties vindt u in deze excelsheet, compleet met links naar de bronnen (de weblogs) en de artikeltjes en reacties zelf. De nominaties die voor de stemronde zijn geselecteerd zijn met een *) gemarkeerd.

Alles bij elkaar dus 31 nominaties, die door slechts 10 inzenders zijn voorgesteld (7 in de reacties hier en 3 per e-mail).
Ook dat is erg weinig. Maar die moeite gaan we wel belonen. Als alle lezers nu van de stemronde een klaterend succes maken, dan acht ik de verkiezing geslaagd. Dat betekent dat in december 2010 de 2e editie van Blogpareltje (voor de zwijnen) van het Jaar zal verschijnen. Voor alle lezers van al die weblogs dus een reden om hun pareltjes alvast te verzamelen. Die 2e editie zal dan ook een grotere uitvoering krijgen, dan deze 1e jaargang. De redaktie zal worden versterkt met een vakjury en de uitreiking zal life plaatsvinden. Ongesponsored en wel! Meer daarover kunt u lezen bij de bekendmaking van de winnaars, zondag 3 januari 2010, op dit weblog.

Maar nu eerst stemmen.
Onderaan treft u een poll aan met de 10 geselecteerde weblogartikeltjes. De kandidaten kunt u nader bestuderen in dit overzicht (execelsheet, met links naar het artikel zelf). U kiest uw pareltje. U kunt maar 1x op één kandidaat stemmen.
De kandidaat met de meeste stemmen krijgt de hoofdprijs: € 250 echte euro’s. Er is ook een prijs voor de kandidaten die op de 2e en 3e plaats gaan eindigen.

De vijf genomineerde reacteurs staan in een hetvolgende artikel (klik naar hier en stem aldaar). Alle vijf zijn daar in de poll opgenomen. Wegens de magere aanmeldingen beperken we hier de prijsuitreiking. In deze categorie wordt alleen de 1e prijs voor de meest gekozen kandidaat uitgereikt: een boekenbon van € 50,-

Stemmen kan tot en met zaterdag 2 januari zondag 3 januari, 12.05 uur. Later op die, 3 januari dus, worden de winnaars bekend gemaakt. Via de redakties van de winnende weblogs zal contact worden gelegd, om de prijzen bij de rechtmatige gelauwerden te bezorgen.

Genoeg voor nu. Stemmen a.u.b. Eerst hier en vergeet niet ook hier op de reacteurs te stemmen.
Dit zijn de 10 kandidaten. Een klik op de titel brengt je naar hun artikel (daaronder de poll, voor je stem):

1. CasaSpider, Klemtoon en uitspraak.
2. hetkanWel frissewind, Elf natuurlijke anti-depressiva.
3. Mack.web-log, Het roer moet om.
4. Panzerfaust M. Molovich, Natuurlijke selectie.
5. Sargasso Perik, Nederlanders vinden controle gezellig.
6. Stroomopwaarts, Commotie.
7. Verbal Jam, Een provocerende nieuwjaarswens.
8. Vluchtstrook, verkeersperikelen.
9. Wauwel, Kerstsfeer.
10. Xinix, Devolutie.

Update zondag 3 janauri 12:05 uur – De stemming is gelsoten. Nu nog uitgebrachte stemmen tellen niet meer mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *