Dieren die klieren

Dieren die klieren We zoeken nog steeds de grootste, leukste of meest opvallende komkommer in het zomernieuws. Omdat veel mensen op vakantie zijn en dus niets bijzonders uitvreten, verlegt de pers de aandacht naar de dieren. In 2000 werd een leeuw in de Egmondse duinen gespot. In 2005 werd een wilde kat voor een poema aangezien. Goed voor dagenlang nieuws.

Vorig jaar werd rond deze tijd een
witte haas gefotografeerd en, alsof het beest er om doet, dit jaar poseert hij weer voor de lens. Dezelfde of een andere?
Wat katten betreft: in Wenen sloopt de brandweer een politieauto om een kat te redden. Oostenrijk levert meer fraai komkommernieuws. Wandelaars moeten oppassen voor vallende geiten. Ongelukje of een kamikaze-aanval van de berggeit? In de Spaanse Pyrenee├źn gaan de koeien in ieder geval wel in de aanval. Argeloze wandelaars kunnen op een rotschop rekenen.

Serieus komkommernieuws is er ook. Wetenschappers roepen de hulp van het publiek in. Hoewel muizen toch in de laboratoria op heel wat aandacht van onderzoekers mogen rekenen, hebben sommige wetenschappers blijkbaar zelden een muis van dichtbij gezien.
Wie een kat heeft die met een muis thuiskomt, wordt gevraagd deze te fotograferen. De muis dan. De foto’s worden verzameld om een beeld te krijgen van Neerlands muizenpopulatie.

De pers kan er maar geen genoeg van krijgen, maar ik heb het wel gehad met die beesten. Waar blijven nou de komkommervolle nieuwtjes over mensen?

Eerdere artikelen over de grootste, leukste of
opvallendste komkommer verschenen hier op 12 juli en 21 juli. Heeft u er al een gespot?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *