Doping op vakantie?

Doping op vakantie?

Welke doping gebruikt u om de vakantie te doorstaan?

De vakantie breekt los. Door een sterk gecoördineerde planning van de agenda's gaan 800 duizend mensen dit weekend op vakantie, waarvan de helft richting buitenland. Dat begint dus met files in steeds warmer wordende auto's.
Een deel zal afreizen naar Frankrijk om bij de Tour de France het opdringerige publiek te spelen. De Tour? U weet wel, een sportief festijn dat al jaren over nog maar één ding gaat: hoe krijgen de renners de pedalen rond met schone benen.

Nou is de Tour voor het peloton bepaald geen vakantie. Daarnaast is vakantie voor veel mensen een hele toer. De reis erheen, de blèrende kinderen op de achterbank koest houden, het terugkerende gestress bij het opzetten van de tent, oppassen voor kwallen aan zee of blauwalg in het IJsselmeer, dagtochtjes organiseren, naar de bingo of karaoke-avond.

Daar komt dit jaar dan bij dat je bij de eerste verhoging van de lichaamstemperatuur, je beter even langs de plaatselijke dokter kan, om uit te zoeken of het nou van te veel zon komt of van de Mexicaanse griep. Juist tijdens de vakantie gaat de overheid u voorlichten over mogelijke inentingen. Dus maar hopen dat er op uw vakantieadres een betrouwbare Nederlandse krant verkrijgbaar is.

Ik kan me voorstellen dat wie het drukke programma wil volhouden, dat niet zonder hulpmiddelen kan. En dat er dan weer een ander middeltje moet worden ingenomen om tot daadwerkelijke rust te komen. Eenmaal volgepropt met anti-griepspul, peppers en downers, kom je dan na de vakantie geheel gedrogeerd weer op je werk.

Eerder vroeg ik hier al of u doping op het werk gebruikt. Voor de hardwerkende Tourrenners een weet (al zeggen ze van niet), voor uw baas misschien nog de vraag. Ook op Sargasso werd de vraag gesteld en uit de reacties daar, kreeg ik toch de indruk dat dopinggebruik op het werk flink werd ontkend.

Wel, dat zal wel. Gaat u nu ook ontkennen dat u zonder doping op vakantie gaat? Of durft u het aan om hier te zeggen: ik ga op vakantie en ik neem mee…..?

Wellicht tipt u nuttige middeltjes voor de lezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *