RTL-nieuws het Bluf van 2008

InbraakVoor de 5e keer heeft RTL 4 de stukken voor Prinsjesdag alweer te pakken. Het vermoeden is dat het CDA in 1994 vergeten is het kopieerpasje van Frits Wester terug te vorderen, toen deze de partij verliet en bij RTL ging werken(zie ook artikel hier, vorig jaar).

Of er is, om bij de nog geheime Miljoenennota te komen, een inbraak gepleegd. Waarna RTL 4 de hedendaagse Bluf uithangt en de gestolen stukken publiceert.

Da's niet verstandig van RTL. Als over een jaar of twintig hier weer een ander windje waait, zou het wel eens akelig af kunnen lopen met Frits en zijn companen bij RTL. Blijken ze een politiek-crimineel verleden te hebben.
Misschien komen ze goed weg en gaan ze de geschiedenis in als de kwajongens, die met telkens met een scoop de kijkcijfers wilden manipuleren.

Want echte geheimen brengen ze niet naar buiten. Over een week vertelt hare majesteit het allemaal zelf en staan alle kranten vol met de laatste cijfers en plannen van het kabinet.
Niet omdat RTL iets opgedoken heeft, maar omdat het kabinet dat zelf wil.

Nu sterft het bij de commerciƫle omroepen toch al van de herhalingen. Deze kan er dus wel bij. De stunt is geen nieuws meer. Het nieuws wordt er zelfs saaier van: in plaats van 1 week, krijgen we nou 2 weken prinsjesdaginfo over ons uitgestort, voor we weer tot de orde van de dag over kunnen gaan.

Wat wel opzienbarend nieuws zou zijn, is hoe ze dat toch elke keer weer flikken. Een lek in het kabinet, een lek bij vertrouwelingen van het CDA?
Of een bewuste strategie van de persafdeling van het kabinet, om zodoende reacties te peilen en de antwoorden daarop van Balkenende goed voor te kunnen bereiden?

Het zou pas echt een stunt zijn als Frits Wester opbiecht hoe hij elke keer aan die stukken komt en het dan volgend jaar weer weet te flikken.

Heeft iemand enig idee? Vul dan de poll in.
Kies je voor “Anders, nl.” geef dan in Jouw reactie aan wat er volgens jou aan de hand is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *