Home
 
DE PRIJSUITREIKING
door   Peter
19-jan-2011  22:09
Blogparel De datum en plaats van de prijsuitreiking is bekend! Vorig jaar was een treinreisje genoeg om de winnaars de prijzen in de handen te drukken. Voor dit jaar wilden we een bijeenkomst organiseren, waar lezers, kandidaten, genomineerden en winaars welkom zouden zijn.

Dat gaat niet door. We wilden niet het risico nemen veel geld en tijd kwijt te zijn, terwijl we niet zeker van de opkomst kunnen zijn. Daarom is eerst naar een betaalbare lokatie gezocht en een programma dat aantrekkelijk genoeg is om publiek te trekken. Daar kwamen we net echt uit.
Een optie was ook aan te sluiten bij een ander evenement. Daar hoefden we niet naar te zoeken, want vorig jaar kwam er uit onverwachte hoek een zeer aantrekkelijk aanbod.

Nee, het wordt niet de
laatste Dutch Bloggies-avond, waar de blogger van het decennium bekend wordt gemaakt. Natuurlijk gaan we kijken of de winnaar aanwezig zal zijn en of hij of zij diep ontroerd de prijs in ontvangst zal nemen.
Waar dan wel? (tromgeroffel en trompetgeschal) Wij zijn zeer verheugd u te kunnen mededelen dat de prijzen voor de Blogparel 2010 uitgereikt gaan worden op het Blogbal, in De Balie te Amsterdam!

Het Blogbal wordt voor de eerste keer georganiseerd en wil het equivalent zijn van het Boekenbal. Maar dan voor bloggers. Het Blogbal richt zich op bloggers met literaire aspiraties. De Blogparel is voor alle soorten bloggers, maar dat weerhoudt ons niet de Blogparel uit te reiken op dit fraaie initiatief. Ook het Blogbal kan een uitstekend steuntje in de rug zijn voor alle bloggers.

Het betekent wel dat de prijsuitreiking wat later in dit jaar gaat plaatsvinden, maar dat geeft de jury voldoende tijd de meest juiste beslissing te nemen. Het Blogbal vindt tegelijkertijd plaats met het Boekenbal. Voor de uitslag van de Blogparel moet je dus helaas wachten tot 15 maart.
Net zoals het treinreisje van vorig jaar, is deze prijsuitreiking ook niet voor iedereen toegankelijk. Wel willen we de uiteindelijk genomineerden uitnodigen. Natuurlijk volgt er op dit weblog wel een verslag van de prijsuitreiking.

We danken de organisatie van het Blogbal voor de gelegenheid die men biedt de Blogparel 2010 een podium te geven.
Nieuws over het Blogbal kun je uiteraard op de speciale website volgen.

De
prijzen in de categorie weblogs zullen zeker worden uitgereikt. Een stuk minder zeker geldt dat voor de categorie reacteurs. Er zijn tot nu toe nog maar twee kandidaten. Op die manier dreigt deze categorie verloren te gaan.
Geen idee waar dat mee te maken heeft. Vorig jaar werd de Blogparel ook enthousiast begroet, omdat ook reacteurs nu eens gelauwerd kunnen worden. Misschien heeft het te maken met het feit dat de winnende reacteurs vorig jaar hun prijzen niet persoonlijk aan wilden nemen? Of kost het voor inzenders teveel moeite hun parelende reacteurs terug te vinden?

Het zou jammer zijn als deze categorie komt te vervallen. Nog 11 dagen de tijd voor je inzendingen.
Categorie : Blogparels  [ reacties 1 ]


Door :   Oud Zeikwijf  
Website : blogbal.nl
23-1-2011 om 15:13
Ik heb nog een reacteur waar ik verzot op ben. Die heeft altijd de gekste reacties. Hij is wikifiel, en dat zie je in de reacties terug. Hij heet Cole. Ik moet gaan zoeken naar links en zo. Zoeken. Zoeken. Zoeken!