%> Blogparels van Peterspagina.nlTOP BLOGGER WORDEN.
door   Peter
19-Feb-2012  22:36

LanglijstGoh, wat leuk, maar ik blog niet voor een prijs. Een erg veel voorkomende reactie in de drie jaar dat de Blogparel actief is. Gelukkig bloggen velen niet voor een of andere award, want dan zouden we aardig wat prijzen tekort komen en de Blogparel elk jaar ten onder gaan aan lawines van inzendingen.

Het mooie van nieuwe media is dat iedereen er vrij makkelijk en goedkoop aan kan komen en er mee aan de slag kan. Het nadeel daarvan is weer dat het gebruik van nieuwe media soms veel lijkt op de onzinnige manier waarmee mensen bijvoorbeeld hun mobieltje hanteren. Om de haverklap bellen om one-liners uit te wisselen, die weinig zinvol zijn. Niet dat alles zin moet hebben. We hebben het al druk genoeg.  Logisch dus dat mensen om de paar minuten naar het mobieltje grijpen om zich even aan ledigheid over te geven.

En zo gaat dat met twitter, facebook, en weblogs. Even een moment voor jezelf en toch niet alleen. Over een jaar of twintig verschijnt er vast een onderzoek dat het sociale bestaan volledig media-afhankelijk is geworden en dat tijdens internetstoringen er meer kinderen worden verwekt. Saillant detail: zelfdodingen komen alleen nog voor tijdens dat soort storingen.

Onderschat de betekenis van het hele sociale media circus dus niet. Zingeving bestaat een mensengeschiedenis lang minder uit bloedserieuze, geschiedwaardige voorvallen, maar voor het overgrote deel uit doen om het doen.

Gelukkig zijn er bloggers, die iets meer willen met hun woorden. Een Blogparel winnen bijvoorbeeld ;-). Of voor een groot publiek bloggen. Of een geweldig boek schrijven.
Dat is ook het mooie van bloggen. Al doende kun je leren wat er komt kijken bij internetschrijverij. Of dat nou fact of fictie is. Zoals dat gaat bij tal van andere zaken in het leven, zien anderen in dat leerproces weer brood.  Cursussen, workshops, seminars over wat is bloggen, hoe doe je dat en vooral: hoe wordt je een succesvol blogger.

Advies: als je op die manier tips & trics wilt krijgen, ga dan alleen naar scholing die door ervaren bloggers wordt aangeboden. Ga  wel eerst op internet even naar hoe succesvol deze nieuwe docenten zijn. Hoe bekend zijn ze? Hoe bekend zijn hun weblogs? En vooral: is wat zij doen, ook wat jij wilt doen?

W
ordt je nooit een succesvol blogger, als je niet van die manier van leren houdt? Leren is belangrijk, maar de manier waarop kan verschillen. Waar de een juist leert door interactie met een docent en medeleerlingen, leert een ander weer makkelijker en sneller door in alle stilte alleen te leren.

Interactie blijft belangrijk. Vooral om ervaringen delen. Maar ook dat kan op verschillende manieren. Een daarvan is kijken of je blogs een kans maken voor zoiets als de Blogparel. Anderen naar je werk laten kijken. En win je zo’n award, dan kan dat weer mooi op je blog-c.v.
Daar komt bij dat de prijsuitreiking op het Blogbal plaatsvindt, waar je ongedwongen en voor een heel zacht prijsje ervaringen uit kan wisselen met medebloggers. Wie weet wordt je door een van de Blogbalorganisatoren benaderd, omdat ze je stukje van de Blogparel longlist hebben geplukt en in de tweede editie van Top of the Blogs willen plaatsen.

Het is de langzame weg naar succes, Het begint klein, maar met hard werken en ondertussen aan de kwaliteit van je werk sleutelen, is ook een manier om succesvol blogger te worden. Contacten met medebloggers gelegd, een Blogparel op zak en een publicatie in een boekje. Je bent er nog niet, maar een eerste stap naar succes is gemaakt.

Tags : blogparel, blogbal, Top of hte Blogs, succes, leren, ervaring [ reacties 0 ]


Terug

Reacties:

Gerelateerde artikelen:Voeg reactie toe  
 
 
(*)Verplichte velden
Naam <(*)
Emailadres (*)(Wordt niet getoond)
Website (incl. http://)
 
Uw reactie (*)
Onthoudt mij 
Om spammen tegen te gaan moet je hieronder het woord "NoSpam" intikken zonder de quotjes (")
Tik: NoSpam
 

Laatste inzendingen

Ingezonden door:  Erwin Reijers

Website:  http://weblogamorf.blogspot.com/
Parel1:  http://weblogamorf.blogspot.com/2012/01/de-boekenk
Parel2:  http://weblogamorf.blogspot.com/2012/01/de-boekenk
Parel3:  http://weblogamorf.blogspot.com/2011/10/de-boekenk
Motivering:  'De boekenkast van' is een populaire rubriek op weblogamorf. Weblogamorf speurt naar foto's van BN'ers ...
Ingezonden door:  Sarah van Vliet

Website:  http://sarahvanvliet.wordpress.com/
Parel1:  http://duchka.blogspot.com/2012/01/je-zal-alles-vergeten.html
Parel2:  http://duchka.blogspot.com/2012/01/het-vertier-en-het-voorrecht-zijn.html
Parel3:  http://duchka.blogspot.com/2012/01/blij-met-wat-je-hebt.html
Motivering:  Het blog van Duchka Walraet is een literaire parel. Haar verhalen zijn ontroerend, schokkend, maar ...
Ingezonden door:  Nicole Franken

Website:  www.nomadreports.com
Parel1:  http://anneeke.wordpress.com/2011/08/17/bye-mzungu
Parel2:  http://anneeke.wordpress.com/2011/11/22/lejoo-sil/
Parel3:  http://anneeke.wordpress.com/2012/01/14/la-cubana/
Motivering:  Geschreven vanuit het hart. Oprecht. Bizar. Direct. En met een lach en een traan.
Ingezonden door:  Rigo Reus

Website:  
Parel1:  http://nurksmagazine.nl/?s=stijloefeningen
Parel2:  
Parel3:  
Motivering:  In 2011 verscheen op nurksmagazine.nl de reeks stijloefeningen, door Max Molovich. Deel 1 tot en ...
Ingezonden door:  George C. Bekker

Website:  http://seizoensgebonden.blogspot.com/2011/12/inhoud-seizoensgebonden.html
Parel1:  http://seizoensgebonden.blogspot.com/2011/12/twitteringen-achtentwintig.html
Parel2:  http://seizoensgebonden.blogspot.com/2012/01/blue-monday.html
Parel3:  http://seizoensgebonden.blogspot.com/2011/12/nieuws-limmerick-i.html
Motivering:  Mijn Blogsite Seizoensgebonden bestaat sinds juni 2011 en bevat o.a. columns geschreven n.a.v. twitter-berichten (ik ...

Commentaren en reacties

Peter : 15-Jan-2013 11:29
Blogparel 2012 afgelast
Ja, maar ik zie nu dus dat-ie al iets is begonnen. Dat ga ik verder ...
Ximaar : 14-Jan-2013 21:57 Blogparel 2012 afgelast Heeft Berend nog contact met je opgenomen?
http://berendquest.nl/2012/12/28/doe-mee-een-soort-van-blogparel-2012/
Peter : 20-Oct-2012 15:56 Blogparel 2012 afgelast Dat "tot volgend jaar" ga ik mijn uiterste best voor doen. Zie het nu maar ...
Rigo Reus : 18-Oct-2012 09:31 Blogparel 2012 afgelast Jammer natuurlijk, maar priveomstandigheden kunnen soms wegen zwaarder. Jammer omdat de tijd voorafgaand aan de ...
Peter : 9-Apr-2012 23:18 En wat schreven anderen? Ah, ja bij deze: het werd utgesproken in de de Boekenweek van 1975 dat als ...