%> Blogparels van Peterspagina.nlDE AFVALLERS (1)
door   Peter
1-Feb-2011  11:13
Afvallers Gisteren werden hier de genomineerden bekend gemaakt. De komende drie dagen maken we de kandidaten bekend die het niet hebben gehaald. Eerst de inzendingen die we echt niet naar de jury konden sturen, omdat ze niet aan de criteria voldeden.

Twee stukjes kwamen niet uit 2010. Nieuwe kerstraditie van Xinix is van dit jaar. In het bos van Hollander in Duitsland is uit 2009. Voor deze webloggers zal dat geen al te grote teleurstelling zijn, want zij maken nog wel kans met andere stukjes.

Een stukje over
vergeten auto’s, van bVision, is op zich grappig omdat we een wel heel bijzonder voertuigje te zien krijgen. In de reacties wordt een filmpje doorgelinkt, waar je het vehikel door de straten van Londen kan zien rijden. Maar dit artikel heeft naar onze mening weinig te maken met het “lachen-en-doordenken”criterium.

Van Duurzaam Roermond werden drie artikeltjes ingestuurd. De motivering van de inzender: Positieve stukjes, praktisch en door de lezers goed gewaardeerd. De drie voorbeelden zijn voorbeelden van de best gelezen bijdrages op dit blog. Lees zelf:
Aluminium velgen of zonnepanelen?, Duurzame dag Roermond en Meten is weten: Enymate.
Het weblog is niet alleen voor Roermond bedoeld. Deze inzendingen zijn wat informatie betreft de moeite waard. Het nieuws over duurzame oplossingen is toegankelijk, luchtig geschreven. Toch voldoen ook deze stukjes te weinig aan het hoofdcriterium van de Blogparel.
Bovendien bestaat dit blog korter dan drie jaar. Dat is een voorwaarde, waar we misschien bij een volgende editie op terugkomen, want beginnende blogs kunnen potentie hebben en daarom een steuntje in de rug kunnen krijgen met een Blogparel.

Dan drie stukjes waar we even over twijfelden. Alle drie afkomstig van het weblog Naakte molrat.
Asielzoeker, Keeping down appearances en Voorjaarsdroom lijken prima kandidaten voor de Blogparel. Maar het weblog bestaat niet meer. De molrat is er mee gestopt. De inzender hoopte dat deze nominatie de blogster misschien kan motiveren de draad weer op te pakken. Een verzuchting die we onderschrijven, maar de Blogparel is wel voor blogs die nog springlevend zijn.

Morgen en overmorgen meer over de andere afvallers.
Tags : blogparel, afvallers, genomineerden [ reacties 0 ]


Terug

Reacties:

Gerelateerde artikelen:Voeg reactie toe  
 
 
(*)Verplichte velden
Naam <(*)
Emailadres (*)(Wordt niet getoond)
Website (incl. http://)
 
Uw reactie (*)
Onthoudt mij 
Om spammen tegen te gaan moet je hieronder het woord "NoSpam" intikken zonder de quotjes (")
Tik: NoSpam
 

Laatste inzendingen

Commentaren en reacties

Xiwel : 6-Feb-2011 15:07
Nog 15 dagen blogparels insturen
Ik vind het idee van de verkiezing van de 'beste' reageur (m/v) goed, maar erg ...
Peter : 5-Feb-2011 23:43 Nog 15 dagen blogparels insturen Tja, de categorie reacteurs is helaas gesneuveld. Blijkbaar heb ik er teveel van verwacht.
Peter : 5-Feb-2011 23:12 Een afvaller die in de prijzen valt. Maandag 7 februari wordt de stembus geopend.
Peter : 2-Feb-2011 14:15 De afvallers (2) @Henk: zoals je tussen de regels door kan lezen, hebben we inderdaad soms het idee ...
Henk : 2-Feb-2011 14:09 De afvallers (2) Ai, jammer dat de verwarde man niet mag meedoen. Ik had hem graag op het ...